Kristýna Plíšková

2006-2009Edit

Plíšková speelde haar eerste WTA Tour-kwalificaties op de ECM Prague Open van 2006, waar ze verloor van Kirsten Flipkens. Daarna nam ze deel aan het ITF Circuit.

In 2007 kreeg Plíšková een wild card voor de ECM Prague Open, maar verloor van de als eerste geplaatste Marion Bartoli. Ze nam ook deel aan het dubbelspel met haar zus Karolína, maar ze verloren in de eerste ronde van hun Tsjechische collega’s Lucie Hradecká en Renata Voráčová.

In 2008 won ze een wild card voor de Prague Open in zowel het enkelspel als het dubbelspel. In het enkelspel verloor Plíšková in straight sets van Roberta Vinci.

In 2009 bereikte ze in Pesaro haar eerste ITF-finale in het enkelspel, maar werd verslagen door Anastasia Grymalska.

2010Edit

Plíšková won in mei in Kurume haar eerste ITF-titel door haar zus in de finale te verslaan. Op de Prague Open verloor ze in de eerste ronde van de als vijfde geplaatste Anabel Medina Garrigues. In het dubbelspel verloor ze samen met haar zus in de openingsronde van Klaudia Jans en Alicja Rosolska. Daarna speelde ze haar eerste senior Grand Slam op de US Open. Ze versloeg Lauren Albanese en Arantxa Rus, maar verloor vervolgens van Lourdes Domínguez Lino in de laatste kwalificatieronde.

2011Edit

Plíšková kreeg een wild card voor de kwalificatierondes van het Wimbledon kampioenschap. Ze versloeg alle drie haar tegenstanders om zich te plaatsen voor haar eerste senior Grand Slam carrière.

2012Edit

Plíšková op de Wimbledon-kampioenschappen 2012

Plíšková kwalificeerde zich voor de Wimbledon-kampioenschappen en won haar eerste Grand Slam-hoofdpartij tegen Polona Hercog uit Slovenië. In de tweede ronde verloor ze echter van de als 24e geplaatste Francesca Schiavone in straight sets. Ze kwalificeerde zich vervolgens voor de US Open waar ze in de eerste ronde de 18e geplaatste Julia Görges van de troon stootte, maar ook daar kwam ze niet verder dan de tweede ronde en verloor van de Luxemburgse Mandy Minella.

2013Edit

Plíšková begon haar seizoen op de Brisbane International. Ze verloor in de laatste ronde van de kwalificaties van de Australische wildcard Bojana Bobusic. Op de Apia International Sydney werd Plíšková in de eerste ronde van de kwalificaties verslagen door Andrea Hlaváčková. In Melbourne op de Australian Open, won Plíšková haar eerste ronde partij van de Australische wildcard Sacha Jones. In de tweede ronde verloor ze van de als zevenentwintigste geplaatste Sorana Cîrstea.

Tijdens het Open GDF Suez in Parijs werd Plíšková in de eerste ronde van de kwalificaties verslagen door Lara Arruabarrena Vecino. Vervolgens speelde Plíšková op een $25.000 ITF toernooi in Grenoble, Frankrijk. Ze verloor in de kwartfinale van Sandra Záhlavová. Op de Dubai Tennis Championships werd Plíšková in de eerste ronde van de kwalificaties verslagen van Kurumi Nara. Plíšková, als achtste geplaatst bij de Malaysian Open, verloor in de eerste ronde van qualifier Zarina Diyas. In Indian Wells tijdens de BNP Paribas Open verloor Plíšková in de eerste ronde van de kwalificaties van de Amerikaanse wildcard Grace Min. Op de Sony Open Tennis verloor Plíšková in de laatste ronde van de kwalificaties van Jana Čepelová. Na zich niet te hebben gekwalificeerd in Miami, bleef Plíšková in Florida om deel te nemen aan The Oaks Club Challenger. Ze werd in de kwartfinale verslagen door de uiteindelijke finaliste Estrella Cabeza Candela.

Plíšková begon haar clay-court seizoen in de Family Circle Cup. Ze verloor in de laatste ronde van de kwalificaties van Caroline Garcia. Tijdens de eerste editie van de BNP Paribas Katowice Open, werd Plíšková in de eerste ronde verslagen door de als derde geplaatste Klára Zakopalová. Als tweede geplaatst bij de eerste editie van de Lale Cup, verloor Plíšková in haar kwartfinale van Ana Vrljić. Als vijfde geplaatst bij de Empire Slovak Open verloor Plíšková in de tweede ronde van Kateřina Siniaková.

2014Edit

Plíšková won nog twee titels op de WTA Tour met haar zus Karolína in het dubbelspel.

2015Edit

Ze verstoorde Svetlana Kuznetsova in Wimbledon om de derde ronde van een grand slam te bereiken voor de eerste keer in haar carrière. In de volgende ronde verloor ze van Monica Niculescu.

2016: Eerste WTA-titelEdit

Plíšková versloeg Samantha Stosur in de eerste ronde van de Australian Open, maar verloor van Monica Puig nadat ze een nieuw WTA-record vestigde voor de meeste aces (31) in een wedstrijd, maar er niet in slaagde vijf matchpoints om te zetten. In Tashkent Open later, ging ze door met het winnen van haar maiden WTA-niveau titel het verslaan van titelverdediger Nao Hibino.

2017: Tweede WTA-finale in eigen landEdit

Pliskova begon het seizoen in Shenzhen, waar ze in de kwartfinale in drie sets verloor van Johanna Konta. Op de Australian Open verloor ze in de derde ronde van de nummer 1 van de wereld en titelverdedigster Angelique Kerber.

Ten slotte versloeg ze Roberta Vinci in de eerste ronde van de Dubai Tennis Championships voordat ze in de tweede ronde in drie sets verloor van Lauren Davis.

In de BNP Paribas Open bereikte ze de derde ronde, waar ze tegenover Dominika Cibulková de eerste set met 6-2 domineerde voordat ze de laatste twee sets in tiebreaks verloor en een matchpoint had op 5-4 in de beslissende set. Ze verloor haar opener op de Miami Open van Mandy Minella ook in drie sets. Op het nieuwe WTA-evenement Ladies Open Biel Bienne bereikte ze de kwartfinale, waarin ze in twee sets verloor van haar landgenote en latere toernooikampioene Markéta Vondroušová. Pliskova bereikte vervolgens de finale van de J&T Banka Prague Open, maar verloor daar van Mona Barthel. Pliskova won twee partijen in haar andere twee WTA-kleinevenementen, maar verloor in de eerste ronde van Chloé Paquet in de French Open.

Pliskova had een behoorlijk grasbaisseizoen met vier overwinningen in de Ricoh Open, Mallorca Open, Aegon International en de Wimbledon Championships. Daarna bereikte ze de finale van een ITF 80K evenement in Praag, maar daarna sneed ze haar vinger aan een elektrische ventilator op de Jiangxi International Women’s Tennis Open, waardoor ze zich moest terugtrekken uit haar volgende twee evenementen. Ze keerde terug op de Connecticut Open, waar ze verloor van de uiteindelijke kampioene Daria Gavrilova. In de US Open verloor ze in de tweede ronde van Magdaléna Rybáriková.

2019Edit

Tijdens de 2019 Birmingham Classic werden zij en haar zus Karolína de eerste eeneiige tweeling in de WTA-geschiedenis die tegen elkaar speelden in een main draw wedstrijd. Kristýna versloeg haar zus, die meer dan 100 plaatsen boven haar was gerangschikt.